WE ARE THE WORLD

over ons

T-matters is ontstaan vanuit de behoefte om bij te dragen aan een betere wereld voor mens en dier. Wij beseffen ons goed dat er dingen drastisch moeten veranderen om onze wereld een fijne plek te laten zijn voor de generaties die volgen.

Met onze shirts willen we nieuwsgierigheid opwekken en aanleiding geven om verhalen te delen met elkaar. Verhalen over onderwerpen die meer aandacht nodig hebben, vragen om meer bewustwording en impact maken op mensen. Want wij zouden het fantastisch vinden als één van onze shirts de aanleiding is tot een inzicht, een nieuw idee of zelfs een oplossing voor een probleem.

T-matters maakt onderwerpen zichtbaar en geeft ze een stem.
De stem van degene die het shirt draagt en het verhaal doorvertelt.

de shirts

Onze kleurrijke en zachte shirts zijn er in veel soorten, maten en kleuren. Voor elk wat wils dus! Ze zijn van zeer goede kwaliteit zodat jij er lang van kunt genieten.

Iedere maand komen er weer nieuwe ontwerpen bij! Qua stijl zijn de prints heel verschillend; ze worden namelijk gemaakt door verschillende talentvolle ontwerpers en visual artists die onze missie omarmen. Op die manier willen we zoveel mogelijk mensen aanspreken om meer bewustzijn te creëren. De prints worden trouwens alleen gedrukt met inkt op waterbasis, voor het mooiste en duurzaamste drukresultaat.

Alle shirts zijn van het merk Stanley/Stella en worden duurzaam geproduceerd. Er wordt alleen gewerkt met 100% hoogwaardig biologisch katoen en gerecyclede materialen. Bovendien zijn de shirts Fair Wear gecertificeerd: dit waarborgt de werkomstandigheden waaronder de kleding geproduceerd wordt en houdt kinderarbeid op afstand.

stanley/stella

Bij Stanley/Stella wordt nauw met de leveranciers samengewerkt om alleen de beste grondstoffen in te kopen die zodanig geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. 

“Wij gebruiken uitsluitend GOTS-gecertificeerd biokatoen uit India, gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal.”

Om de veiligheid van al hun werkers te waarborgen werken ze nauw samen met de the Fair Wear Foundation (FWF) en ondersteunen ze de maatschappelijk verantwoorde aanpak van hun partners. Ook zorgen ze voor menswaardige arbeidsomstandigheden, zoals een interne gedragscode, maandelijkse verslagen en dagelijkse bezoeken aan hun partnerfabrieken.

Transparantie is essentieel voor Stanley/Stella. Momenteel werken ze slechts met vijf partnerfabrieken in Bangladesh samen en één in China, zodat ze met elke fabriek een samenwerking op lange termijn kunnen opbouwen.

In de hele toeleveringsketen wordt data verzameld om beter te begrijpen welke milieu-impact ze hebben, zodat ze deze kunnen minimaliseren. Alle partnerfabrieken zijn uitgerust met geavanceerde waterzuiveringsinstallaties die giftige stoffen uit het water verwijderen om het veilig te hergebruiken.

Meer weten over Stanley/Stella? Check het hier.

stay tuned

Blijf op de hoogte en volg ons! Wij doen ons best om leuke, informatieve en mooie posts voor je te maken.